Norintiems turėti Gražutės regioninio parko produkto ženklą

Norintiems turėti Gražutės regioninio parko produkto ženklą

Saugomų teritorijų produkto ženklas – etnografinis paukštis yra bendras visoms saugomoms teritorijoms. Jis rodo, kad produktas, pagamintas vietos gyventojų, yra autentiškas, ekologiškas, palankus žmogaus sveikatai, sukurtas nekenkiant aplinkai ir gyvajai gamtai.

Taip skatinama vietos ekonomika, smulkus verslas, sudaromos palankesnės sąlygos saugomose teritorijose gyvenantiems žmonėms. Tai – ir viena iš darnųjį turizmą skatinančių priemonių.

Saugomų teritorijų produkto gaminiai ir paslaugos gali būti įvairūs – medus, įvairių žolelių arbatos, uogienės, apgyvendinimas, maitinimo, gido paslaugos, tradicinių amatų dirbiniai, įvairūs renginiai ir kita.

Siekiame , kad vietos verslininkai taptų labiau matomi rinkoje, o Gražutės regioninio parko produkto ženklas užtikrintų kokybę bei parodytų vietos gyventojų siekį puoselėti Gražutės regioninio parko vertybes.

Saugomų teritorijų produkto ženklas yra viešinamas nacionaliniu mastu. Kartu tai yra puiki galimybė vietos verslui gauti įvairios informacijos, reklamuoti savo gaminamą produkciją ar teikiamą paslaugą internetinėse svetainėse ir kitais informaciniais kanalais.

Norintys turėti Gražutės regioninio parko produkto ženklą, reikiamus dokumentus turi pateikti elektroniniu paštu leonas.sadauskas@saugoma.lt iki kovo 31 dienos.

Prekės ar paslaugos atitikimą ženklo suteikimo kriterijams vertina ir sprendimą dėl ženklo suteikimo priima Gražutės regioninio parko produkto ženklo suteikimo komisija.

Dokumentai, norintiems turėti saugomų teritorijų produkto ženklą –   https://grazutesparkas.lt/produkto-zenklas/

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *